Om projektet

RosaBilen är ett projekt för att stötta forskningen kring bröstcancer genom en insamling till Cancerfonden.

Initiativtagare och grundare av projektet är Ola Katamso Ericson som under många år byggt om bilar och tävlat med dem på utställningar i s.k. bilstyling.

Själva bilen är en Audi A4 som 'stylas' för att bli riktigt häftig. Bilen är en remake av ett tidigare projekt som byggdes av Ola redan 2005 och som nu är tillbaka i hans ägo och ska renoveras och förfinas.

Idén till RosaBilen-projektet föddes redan innan bilen köptes tillbaka 2014 då Ola presenterade en hyllnings bil till bortgångne skådespelare Paul Walkers minne. Tanken var att följa upp med något nytt som betyder lite mer än något så materiellt som en bil.

Bröstcancer är en av dom allra vanligaste formerna av cancer i Sverige. Därför är det extra viktigt att uppmärksamma ämnet och bidra till forskningen. Att det blev Rosa bandet kampanjen föll sig naturligt eftersom bilen var rosa och kommer att förbli det.

Med projektet vill vi hjälpa till i kampen mot bröstcancer och bygger bilen för att uppmärksamma vår insamling till Cancerfonden. Bilen kommer att visas upp utställningar och event.

Målet är att samla in åtminstone 10.000 kronor till Cancerfonden. Var med och stödkampen - länk till insamlingen finns här på sidan.

// RosaBilen